Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.01

MÉDA: A GONDOLKODÁS JÓ(TÉKONY) HATÁSA

 

Kevesen értik a gondolkodás valódi jelentését, lényét, lényegét. Kevesen is alkalmazzák. Kész terméket, instant információt fogyasztanak, azt, amit a médiában közölnek. "Azt hallottam, hogy." "Azt mondták, hogy." És itt meg is áll a tudomány. Ennél beljebb nem mennek. Pedig a gondolkodásnak megannyi jótékony hatása van. Egészséges. Egésszé tesz. Vizsgáljuk meg, mik ezek.

Ha nem hagyjuk magunkat "annyiban", ha elkezdjük dolgoztatni a Szellemünket, tágítani és gyarapítani a Tudatunkat, nem mindig csak a testünket, olyan dolgokat fedezhetünk fel, amelyek eddig is bennünk voltak, de elmentünk mellettük. Olyan érzés ez, mintha az ember "vak" lenne, ha nem látna rendesen, hiába áll előtte az, amit/akit keres. Ha nem emeljük a tudati szintünket, egy helyben fogunk toporogni, életünk végéig. Ezt - ugye - nem szeretnénk. Ezért érdemes fejlődni. A gondolkodás első lépése és módja: a figyelem. Megfigyelem a körülöttem élőket. Megnézem, ki hogyan él. Milyen érzésekkel, hittel, gondolatvilággal. Esetleg tanulmányokat készítek. Nekem nagyon jót tett, hogy gyerekkorom (15 éves korom) óta riporter vagyok, és élőben láthattam mindazt, amiről beszélek. Szándékosan nem írtam azt, hogy Önmagunk megismerésével kell kezdeni a gondolkodás művészetét, hiszen nagyon kevesen fordulnak először saját maguk felé. Mindig kifelé integetünk, mutogatunk, ítélkezünk, befelé ritkán. Pedig a cél: ez. Az igazi mechanizmus így lenne helyes, de mivel Emberek vagyunk, azaz nem tökéletesek, ezért elsőként úgyis a többieket fogjuk szemlélni, nem magunkat. Csak azok kezdik el elemezni az Önvalót, akik eljutottak egy mélyebb állapotba, akik már sokat szenvedtek, és nem találják kérdéseikre a válaszokat. Eljutnak a végsőkig, bejárnak egy kőkemény utat, annak okulásaként, hogy most már ideje a belső tükörbe is nézni.

A gondolkodás számomra nyitást és nyitottságot jelent. Olyan dolgok felé fordulok, amelyek felé eddig nem tettem. Azaz, bezártam. Biztosan bennetek is élnek olyan témák, gondolatok, jelenségek, amelyektől féltek, iszonyodtok, elutasítjátok. Nekem is voltak ilyenek. Ma már nem igazán vannak. Miért? Mert elkezdtem kutakodni, ismerkedni, figyelni, elemezni, és rájöttem, nem is olyan félelmetesek, "rosszak", mint hittem. Sőt. Megismertem más alternatívákat, és amiket eddig nem szerettem (mert nem tudtam, milyenek) megszerettem. Felfedeztem más módszereket, új élményeket. Azaz: NYITOTTABBÁ váltam. Persze, ennek a nyitásnak, nyitogatásnak soha nincs vége, mindig lehet újabb és újabb felfedezni való. Ezek az érzések beépülnek. Bennünk fejlődnek tovább. Így válunk gazdaggá. Ezeket a kincseket vihetjük tovább, nem kell költöztető, hiszen a valódi lényünk tartalmazza. Csodálatos érzés, gyönyörű érzelem mindez, mert felszabadultak leszünk, sőt, szerelmesek. Az Életbe, a létbe, mindenbe, ami körülvesz. Értékeljük a létezést, ajándéknak tekintjük vanságunkat. Teljesen átértékelődünk. Nyitott szemmel járunk, nagy szívvel, vonzalommal. A mindennapok nem rónak ránk terhet, sokkal könnyebben és gyorsabban megoldunk ügyeket, mint eddig. Pillanatok alatt elsimítunk viszályos dolgokat, vagy el sem kell, mert nem is vonzzuk be azokat. Kicsit olyan, mint amikor tisztára mossuk magunkat. Tisztára mossuk az ÉN-t. Kapunk egy makulátlan bensőt, egy TISZTA LAPOT, ami tulajdonképpen olyan, mint a születési, ártatlan állapotunk. Amikor még ítélkezés-mentesen, mosolygósan, kedvvel, kedvességgel, hatalmas KÍVÁNCSISÁGGAL szemléltünk mindent és mindenkit. A Világot. És magunkkal is sokkal elnézőbbek voltunk.

Gondolkodás során felfedezzük, mennyi lehetőség és tudás rejlik bennünk. Rájövünk, sokkal több információ rejtezik, mint amit az iskolákban a fejünkbe tömtek, vagy akartak. Megszeretjük saját magunkat. Képviseljük az Önvalót. Tudjuk, nincs nála csodálatosabb személy, egyén, személyiség. Külön kis egyed, aki mégis egy velünk. Él és remél. Segítsük létezését! :) Boldogok leszünk, szabadok, szárnyalók. A fizikai milyenségünket is meghatározza a gondolkodás. Több erőnk lesz, nívósabb energiánk, pozitív és SZERETETTELJES, amelyet most már nyugodtan szétoszthatunk másoknak, mindenkinek, hiszen JÓT és SZÉPET adunk, adhatunk Önmagunkból. A gondolkodás regenerálja a sejteket. Nem leszünk betegek. Gyorsan túlélünk és feldolgozunk mindent. Szépek leszünk kívül, belül. :) Ezért írtam. Smink helyett ÚJ TUDAT! Külső csíny ellen: BELSŐ becsület. REND ÉS FEGYELEM.

A gondolkodás önuralmat ad. El tudunk számolni tízig, százig, ezerig. Tudunk VÁRNI, gyönyörrel várakozni. Nem akarunk mindent magunkénak. Nem akarunk mindent megenni, bekebelezni, magunkba húzni, értékeljük mások létezését - távolról. Mégis belülről. Magasabb elmeállapotba kerülünk, "két méterrel a Föld felett járunk", siklunk, mégis felelősségteljesen. Felülről jobban rálátunk mindenre. Jobban tudunk figyelni, ha EGÉSZBEN látunk, EGY-ségében szemlélünk. Ismerjük a részleteket, a pontos összetevőket, és össze is tudjuk rendezni mindezt. Egy helyre tudjuk terelni a hasonlót. Tudunk értekezni, szembesülni, szembenézni, kezet fogni, bocsánatot kérni, nem gőgösnek lenni. Le tudunk ereszkedni. Csendben érvelni.

A gondolkodó személyre rátalál az analógia. Bevonzza, behúzza azokat, akikre szükség van. Szembejönnek az utcán. Megállítanak a boltban. Felsejlenek a Tudatunkban. Bárhová nézünk és lépünk, a létezésünket szolgálja a megérett, felnőtt ÉN. Tálcán kínálja a LEHETŐSÉGET. Virágba borítja az emlékezésünket. Sok-sok AHA-élményt generál, amelyek finomabbak, mint a testi érintés. Messzebbre visz, feljebb emel, minőségibb helyre tesz. Édenbe, amely tudati, ahol nincs destruktív elem, csak Béke. Nyugalmas világ. Nyugalmas benső. Áldott állapot. Ahol jó megpihenni.

A gondolkodó Ember másokat is megtaníthat szemlélődni. Mindenkinek adhat igazat. A gondolkodók útmutatók, vezetők. Ismerik a mellékvágányokat, de nem mennek arra, hiszen kitaposott ösvény van előttük, előttünk, amit mi magunk tettünk azzá. GONDOLKODÁSSAL. Bejáratot is raktunk rá. Kilincs is van rajta. Csak ki kell nyitni. Másfelé fordulni. Akarni kell: máshogyan LÉPNI!      

 

 méda rb. heart

https://www.facebook.com/medadamai/

https://www.facebook.com/damaimagazin/

fb-meda-gondolatai-2millio.jpg  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.