Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.05

MÉDA: MÓKUS(KERÉK) VAGY SZABADSÁG?

 

Ma még mindig furcsán tekintenek azokra, akik merik vállalni Önmagukat. Akik kilépnek a megszokottból, a rabságból, és elkezdenek önállóan gondolkodni. Én is így tettem, teszek. Néhány éve (újra) "szabadúszó" vagyok. Szabadon élő. Ez azt jelenti, hogy nincs főnököm (vagy az Isteni elrendelés), akkor kelek, amikor szeretnék, és úgy keresem a kenyerem (bár azt nem eszem), ahogyan jónak látom. 20 évig éltem mások dogmái szerint. Na jó, nem. Azért kaptam szabad kezet, de tudjuk, hogy a mai magyar MÉDIÁBAN (is) azok diktálnak, akik irányítanak.......és/vagy fordítva. Most én diktálok. Ez rossz szó. Önmagam alakítom az Életem. Oda megyek, ahová szeretnék, és azzal, vagy azzal nem, akivel igen, vagy nem........Sokan próbálják rám tukmálni Önmagukat, hiába kérem, és mondom: nem akarom. Hagyjanak békén! Az Embernek joga van eldönteni, merre, meddig és kivel. És joga van NEM illeszkedni. Miért kellene olyan formát ölteni, amit elvárnak?

 

Ha az Ember kilép a "forgó-morgó" mókuskerékből, csodálatos dolgokkal találkozik. Elsősorban: Önmagával. Rájön, mennyi minden van benne, ami nincs felszínre hozva, kibontva. Látom azokat, akik igazodnak, akik eladják magukat (olcsó munkaerők), és mennek robotolni, hajbókolni, "plazmatévét" venni. Idáig fajult az egész. Ezt nevezik Életértelemnek. Az én értelmem, hogy pontosan azt a történetet jelenítsem meg, amit megírtam. Amit elterveztem. Amire IGENT mondtam. Hazudtoljam meg magam? Legyek én is álszent és képmutató? Hol vagyok akkor ÉN? Ha az Ember nem a személyes sorsát éli, hazudik. Ha nem áll szembe a TEREMTÉS TÜKRÉVEL, akkor valakit "szembe köp". Én azért jöttem ide, hogy megtaláljam azokat, vagy azt, aki fontos. Aki nekem KELL.

 

Nem akarok idegen tollakkal ékeskedni, nem is fogok. Azt szeretném, hogy a személyes ÉN-em, az egyedi Önvalóm váljon valóra, itt és most. Mindig van, aki tükröt tart, mindig van, aki minket mintáz. De, ha nem találjuk meg, ha nem megyünk elé, nem tudunk fejlődni. Akkor nem tudjuk teljesíteni az Élet-tervünket. Mert ez egy terv. Folyamat. Indíttatás. TÉNY. Nem fogok másként dönteni; vállalni fogom azt, aki vagyok, és azt, aki az én tükröm. Mert én is ilyen (olyan) vagyok. Semmivel sem különb. Nézzétek meg ezt a képet! Mit láttok rajta? Két "félbevágott" MACIT. Az egyik rózsaszínű, a másik kék. Az egyik "lány", a másik "fiú"...... mondhatjuk így is, egyszerűen. Van-e köztük különbség? Igen, van! Kiáltják ezren. A színűk, a színűk más!! Na, meg a nemiségük.......Hmm......és ez vajon különbség? Különbség-e az, ha más formát rejt a ruha? A rózsaszín más, mint a kék? Nem lehet, hogy ugyanolyan? Nem lehet, hogy mindkettő SZÍN(es)? A két maci illeszkedik. Egyek. Pedig (elvileg) mások......hogyan lehet ez? Hát úgy, hogy a TEREMTÉS ILYEN NAGYSZERŰ!  "Ő" nem nézi, hogy kinek milyen az alakja, a külső mintavétele.........nem ezt veszi alapul. Hanem teljesen más "érzetet"........a HITET. Összetartozást. 

 

Tudom, évek óta erről beszélek........ezért vagyok SZABAD! Ezért vagyok ÉN! MÉDA! Kialakítottam a saját személyiségemet, és létrehoztam egy önálló birodalmat. Az ÖNVALÓMAT. Mert ez a mi legnagyobb és leggazdagabb birodalmunk. Az Otthonunk. Mindenki elérheti. És pontosan ehhez kell (a) SZABADSÁG! SZABADSÁG, mert SZABAD! Mert meg lehet tenni. Ha az Ember szembefordul Önmagával, hosszú, fáradságos út során, eléri, amire vágyik. Eljuthat oda, hogy már másképpen gondolkodik. GONDOLKODIK!! Hát, ezért jó, ha kilépünk, ezért jó, ha nem mások ítéletrendszere szerint élünk. Én már tudom, hogy ki Ő! Én már tudom, hogy ki vagyok ÉN!  Ez az EGY-ség táplál, és ad erőt, minden nap. Ha merjük vállalni a külsőt és a bensőt egyaránt, megtaláljuk azt, aki ugyanolyan. Ugyanolyan szabad. És ezzel az örök "kötelékkel" már tudunk mit kezdeni. Kézen fogva hazamenni. Oda, ahol már nincs szétszakítottság, csak SZABADSÁG. Én is ezért jöttem. Hogy megtaláljam a Másik Felem, ebben a nagyon bonyolult történetben........és végre szabadnak érezzem magam, hiszen ÖNAZONOS lettem! ÁLTALA. Mert nem vár el semmit. Nem akar. Nem akar másmilyennek látni. Honnan tudom? Tudom.  Érzem..........ezért jó, hogy eljöttünk ide, ezért jó, hogy újra szembesülünk. Szerintem az önazonosságban rejlik az igazi Szabadság. 
 

méda (rápolti brigi), Damai (békés) Magazin és Program

2018. január 20. 

https://www.facebook.com/medadamai/

 

masik-felemmel-macik.jpg

 

A mókus, az maci............. :) 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.