Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.02

MÉDA: SZELLEMI MILLIOMOS

 

Érdekes bolygón élünk. Itt csak az számít gazdagnak, akinek sok papírfecni (pénz) van a zsebében, vagy például nagy földterületeket birtokol. Hogyan lehet olyan helyet birtokolni, ami - elvileg - közös? Ami mindenkié. Hiszen a FÖLD nevű Otthon valamennyiünk élőhelye, nem csak azé, aki fogta és elkerítette. Már megint a kerítés........mert mindent el akarunk zárni, mindent "le akarunk lakatolni" mások elől. De főleg Önmagunkat. Mert nincs BIZALOM, nincs összetartás. Tehát ezen a bolygón az a "menő", aki minél többet vesz el a másiktól, a többiektől. Hiszen, ha én több mindent birtoklok a KÖZÖSBŐL, ami MINDENKIÉ, akkor valakinek, vagy valakiknek kevesebb jut. Akkor valaki sérül. Miért nem elég nekünk az EGY?

Lehetünk-e tárgyaktól gazdagok? Lehetünk-e mulandó anyagtól milliomosok? S miért hisszük el, hogy csak ez az egyfajta szemlélet, nézőpont létezik? Miért nem gondolkodunk?

Nekem nincsenek millióim - papír formájában, de van 2 millió karakterem (betű, SZÓ), amelyet a SZERETETRŐL, az ÖSSZETARTOZÁSRÓL, a HITRŐL, az ELFOGADÁSRÓL, a NYUGALOMRÓL, a NYITOTTSÁGRÓL, a TISZTA, ŐSZINTE(!) SZERELEMRŐL, az IGAZ EMBERI ÉRTÉKEKRŐL, a HUMÁNUMRÓL, az IRGALOMRÓL, az ADAKOZÁSRÓL, a JÓTÉKONYSÁGRÓL, a GONDOLKODÁS FONTOSSÁGÁRÓL, ÖNMAGUNKRÓL írtam. Akkor én is milliomos vagyok? Hiszen van 2 millió betűm! Van 2 millió fontos ÜZENETEM. Mindenki felé.

Nem, én nem számítok milliomosnak, hiszen nem tudom pénzzel (papírdarabokkal) bizonyítani. Nem tudom mindezt alátámasztani fizikummal. Nekem nincs anyagi támogatóm. Isten úgy véli, a SZELLEMI KINCS AZ ÉRTÉK, amely ÖRÖK, amely bárkit elér, amely felemel, SEGÍT. De ez itt, az Emberek körében, semmis. Szerintük a szellemiség - mivel nem látható - illúzió. Üres beszéd.

A legnagyobb tanítók nem bővelkednek anyagiakban. Nem azért, mert nem tehetnék meg. Gondolattal bármit létrehozunk, amit kell. Nincs rá szükségü(n)k, azaz: nem erre van a legnagyobb SZÜKSÉG. Persze jó, ha van - mondják. Hiszen "anyagban" élünk. De én akkor sem támogatom a kapzsiságot, a mindenáron beszerzést, a birtoklást, vagy a telhetetlenséget. Én MÉRTÉKTARTÁST hirdetek, s próbálok sokakat erre ösztönözni. Az ADAKOZÁSRA. Minél többet adunk, minél nyitottabbá, annál GAZDAGABBAK leszünk, mert áramoltatunk: SZERETETET. Mert ÁLDOZUNK. És ezt jó szemmel nézik. Ezt támogatják. Örökséggel. Nem bútorokkal, nem festményekkel, nem vagyonnal. Az én vagyonom a VANSÁG, a VAGY-ON-SÁG, hogy VAGY-ok és van más is, VAN minden, ami kell. Mindenből van elegendő. Szépen el kellene osztanunk EGYMÁS között. Testvériesen. Otthonosan.

Én gazdag Embernek érzem magam, mert kaptam SZAVAKAT (sokat), kaptam TEHETSÉGET, vannak Szeretteim, s van egy gyönyörű Másik Felem. Nekem ennél több nem kell. Azaz, hogy igen. Szeretnék látni EGY-séget, EGY-ezőséget, nem KÜLÖNBséget, különbözőséget.             

 

méd(dh)a rb. heart

https://www.facebook.com/damaimagazin/ 

modell-meda-rb..jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.