Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.04

MÉDA REKORDOKAT DÖNT - KARAKTERMILLIOMOS

MÉDA REKORDOKAT DÖNT.......... “KARAKTERMILLIMOS”
“A Szó nem száll el...............” méda rb.
 
(ASI) riportja:
MÉDA két-három év alatt 1000 cikket írt, kétmillió karaktert, 53.000 sort, 370.000 szót. Ezenkívül van körülbelül 2 ezer oldal kézirata, ami “több kilogramm súlyt nyom a mérlegen” (füzetek, iratok és lapok). 5 önálló honlapot üzemeltet az Interneten, gyűjteményeket hozott létre a Google+-on, amelyekben több száz videó, cikk található (Magyar Filmek, Jazz-zenék, művészeti alkotások, tudományos előadások, stb). Ez idő alatt több száz előadást (gyógyászati, tudományos, spirituális) tanulmányozott át, szintén 2-3 év alatt, amelyeket minden nap megoszt az Olvasókkal. Hivatalos oldalai is vannak a közösségi felületeken, valamint egy saját csoportja, emellett 15 másik csoport tagja. Így egy hónap alatt kb. 25.000-30.000 Embert érnek el a “Méda gondolatai”, 45 országban. MÉDA három hónap alatt több, mint 60 előadást tartott, hanganyagainak száma, 2017. márciusa óta, 120 körül van.......... Készített kb. 70 írásos mély interjút (2 év alatt), a televíziós munkái mellett. Fotós, rajzol, szerkesztő-riporter, vágó. A Damai (békés) honlapot eddig 178.000 Ember látogatta meg. MÉDA MAI GONDOLATAI egyre népszerűbbek, az Interneten. Számos megkeresést, gratulációt kap, de Ő azt mondja, ez még csak a kezdet.
 
ASI: Rengeteg ez a mennyiség, van energiád másra is?
MÉDA: Igen! Emellett értékesítéssel is foglalkozom, valamint személyiségelemzéssel. Nemrégen segítettem például egy házeladásban, 3 x költöztem az elmúlt 3 év alatt. És persze ott vannak a mindennapos munkák, a lakások fenntartása, karbantartása, ételek készítése (minden nap sütök-főzök), és természetesen vannak Csodálatos Barátaim, néhány családtag, akikkel szintén törődöm. Próbálok sportolni is, bár ez mostanában nehezebben megy, anno mindennap edzettem, 10 évig. Figyelem, mi történik a Világban, mi történik körülöttünk és Bennem, hiszen a “Méda gondolatai” ezekre az impulzusokra (is) reflektálnak.
 
ASI: Hogyan kezdődött az írás? Mi az, ami erre az útra “lökött”?
MÉDA: Ez jó! Szó szerint, lökött! Meg is kapom néha...... Jó ez a megszállottság, én szeretem! Ez nagyon hosszú történet, nem tudom, honnan kezdjem. 14 éves korom óta írok. Akkor megnyertem egy iskolai Arany-toll pályázatot, interjút is készítettek velem. Már akkor tudtam, hogy ez lesz! Pontosan. 19 évesen találtam ki a MÉDA művésznevet, ámbár akkor még MÉDEA voltam. Aztán 29 évesen a DAMAI (dámáj) -t, ami Békét jelent. 15 éves korom óta készítek interjúkat, idestova 22-23 éve. Rengeteg helyen dolgoztam, stúdiókban, szerkesztőségekben, majd 2009-ben létrehoztam a saját magazinomat. Azóta ezzel (is) foglalkozom. 2014-ig televízióztam, helyi és országos csatornáknál. Azóta szabadúszó, azaz SZABADON GONDOLKODÓ vagyok. Sok nehézség volt az Életemben, s egyszer csak “megnyílt a csatorna”, és elkezdetek “ömleni” belőlem a gondolatok. 3-4 éve folyamatosan írok, minden nap, megállás nélkül. Ez a mennyiség úgy jött létre, hogy tényleg minden nap dolgozom. Van úgy, hogy napi 4-5 cikket is elkészítek, fotókkal, zenékkel. Ma már inkább élőben beszélek. Általában 15-45 percesek ezek a hanganyagok, előadások. Ha jól tudom, 63-64 ilyen előadás van eddig, emellett ugyanennyi hangos gondolat - szerkesztve. Szó szerint éjjel-nappal dolgozom, hiszen van úgy, hogy hajnalban kelek fel, és akkor alkotok.......ezt-azt..... Akkor délután szoktam aludni, egy-két órát. Mindemellett tanulok és olvasok - folyamatosan. “Az egyik kezemmel írok, a másikkal töltöm fel a tartalmat.....” Ami fontos, a MÉDA GONDOLATAI ZENÉRE születnek. Minden egyes írás, gondolat megfogalmazása közben: ZENÉT hallgatok. Ebből is készült egy összeállítás. Van egy nagyon jó fejhallgatóm, ami gyakorlatilag egész nap a fejemen van. De tényleg! És üvölt benne a zene. Nagyon szeretem a szenvedélyes dolgokat. És belőlem a ZENE hozza ki a gondolatokat, a tudást, a mély érzelmeket. A ZENE inspirál, Életet ment, feltölt. Sokszor nem hallom, ha telefonon hívnak..........
 
ASI: Azt olvastam valamelyik nap, hogy rengeteg országban olvassák a Damai Magazint. Kapsz visszajelzéseket máshonnan is?
MÉDA: Mindig azon nevetek, amikor megnézem a statisztikát, hogy egészen különleges és egzotikus országokból is követnek. Gondoltam, kiírom az adatlapomra, hogy aki valamilyen gyönyörű és érintetlen szigeten él, mondjuk Damai-on, és olvas engem, küldjön már nekem egy repülőjegyet! Vannak, akik személyesen (privátban is) írnak, de olyanok is, akik megosztásokkal, “tetszik”-kel, egy-egy hozzászólással segítik a munkát! Köszönet Mindenkinek, aki támogat!
 
ASI: Mik a tervek, a következő lépések?
MÉDA: FILM! Nagyon szeretnék egy önálló stúdiót! Gyermekkori álmom, hogy legyenek eszközeim, kamerám, mikrofonok, vágószett, lámpák, és együtt dolgozhassam azokkal, akiket szeretek. Ilyen például: Ildikó operatőr-fotós, akivel 3-4 évig szimbiózisban éltünk és tevékenykedtünk a Tatabányai Közösségi Televízióban. Csodás évek voltak! Én ott szerettem a legjobban dolgozni, Velük! Innen is ÜDV nekik! Megszűnt a Tatabányai Tv., a csapat szétszéledt. Ma mindenki (szinte) önálló vállalkozó, túlélő. Jó lenne, ha újra összejönne a banda, és együtt forgathatnánk, vághatnánk, mint a régi szép időkben. Ezért is szeretném létrehozni a saját MÉDA STÚDIÓMAT, az én Szerelmemet, mert rengeteg filmötletem van. Dokumentumfilmek, szocio, mély interjúk, akár játékfilmek is. Nagyon sok bennem az el-KÉP-zelés, vannak konkrét ötletek is, épp’ csak a forgatókönyveket kellene megírni. És hát, az eszközök.......szóval, jó lenne.....nagyon jó lenne egy “lottó 5-ös főnyeremény.......vagy egy mentor.”
 
ASI: Remélem, egyre nő majd az olvasóid száma, és inkább előbb (mint utóbb) az emberek megértik a lényeget! A stúdióhoz mi kellene?
MÉDA: A Stúdióhoz a HITEM! Hogy úgyis lesz, és úgyis létre fogom hozni! Addig úgysem nyugszom. Fogjátok még látni a FILMJEIMET a mozikban. De pattogatott kukorica nem lesz.........csak zsepi!!
 
ASI: Miért?
MÉDA: Mert annyira kemények lesznek és mélyek...........
 
ASI: Mint MÉDA-gondolatai..............
MÉDA: Igen, mondják, hogy mélyek. De én ilyen vagyok. Mindig is ilyen voltam. “Öreg.” Aki megmutatja, mi van. Én nem szeretek kertelni, ahogyan Te sem, és egyre inkább nem. Mert időhúzásnak érzem. Ha már itt vagyunk, cselekedjünk. Ezért is dolgozom ennyit. Mert most van rá lehetőségem, időm. Ezért kaptam Szabadságot, ezért élek így, hogy ezt a küldetést megvalósítsam.
 
ASI: Ki a kedvenc filmrendeződ?
MÉDA: Jancsó Miklós.
 
ASI: Kedvenc mai előadóid?
MÉDA: Avatara, Bakos Attila, Dienes István, Dúl Antal.
 
ASI: Kedvenc Tv-s csatornád?
MÉDA: Már nem nézek Tv-t. Kidobtam! Amúgy a VNTV, amit Jakab István és Társai működtetnek itt, az Interneten. Ajánlom mindenkinek! Csodásak!
 
ASI: Van kedvenc helyed, ahol szívesen írsz?
MÉDA: Írni bárhol lehet. De tényleg. Ez már a negyedik, vagy ötödik lakás, ahol alkotok. Tatán éltem, 10 évig, a tóparton. Ott nagyon jó energiák vannak. Vágyom oda vissza. Nekem (már) az az Otthonom, úgy érzem. Bár az Otthon ott van, ahol Béke él és elfogadás. Az pedig lehet a puszta közepén is.
 
ASI: Mi lesz a sok téma, írás, gondolat sorsa?
MÉDA: Könyv, film, színdarab, képzőművészeti alkotások, programok, előadások, fesztiválok, fórumok......nagyon sok tervem van. Alig győzöm..........
 
ASI: És a Te sorsod?
MÉDA: (nevet.....................)
 
 
MÉDÁVAL készült első interjú, 14 évesen: MÉDA ma 37 éves.............
 
FORRÁS:
MÉDA gondolatai 1.: www.meda.eoldal.hu
MÉDA gondolatai 2.: www.meda2.eoldal.hu
MÉDA gondolatai 3: https://meda3.eoldal.hu/
MÉDA: DAMAI (békés) MAGAZIN - web: http://damai.eoldal.hu
MÉDA: DAMAI A FACEBOOK-on: https://www.facebook.com/damaimagazin/
MÉDA: A SZABADSÁG GONDOLKODÁS http://www.meda.eoldal.hu/cikkek/da...
 
Minden jog fenntartva!
Damai (békés) Magazin - méda rb.
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.